Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

a kortárs művészet közvetítése elismerésére alapított új

–díj elnyerésére. 

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységét szeretné elismerni, akik az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs művészet közvetítésért és népszerűsítéséért saját területükön.

Olyan magánszemélyek pályázatát várjuk, amelyben egy konkrét, a 2014–19 közötti időszakban megvalósult projekt bemutatása szerepel. A projekt középpontjában egy kortárs művészeti esemény, kiállítás, jelenség átgondolt, progresszív, jól adoptálható módszerekkel való közvetítése, interpretációja, pedagógiai megközelítése kell, hogy álljon. A projekt célját a legkülönfélébb pedagógiai tevékenységek, eszközök, munka- és szervezeti formák realizálhatják: múzeumpedagógiai foglalkozás, iskolai óra, nyári alkotótábor, témanap, programsorozat, workshop, kiadvány, játék stb. Mivel a kortárs művészet igen változatos színtereken képes megjelenni, a projektek megvalósulásának helyszínével kapcsolatban sincsenek elvárások. A díjra csoportok nem pályázhatnak.

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban előzsűrizés történik. Ezt követően, a kiválasztott leginspiratívabb pályamunkák nyilvánosan, egy mini konferencián kerülnek bemutatásra, ahol a zsűri a pályázók tízperces prezentációi után hozza meg a végső döntését. A Ludwig Múzeum a második fordulóba bejutott pályázati anyagokat digitális formában a honlapján elérthetővé teszi. 

Díj összege (bruttó) Ft: 300.000,-ft azaz háromszázezer forint

A díj jutalom összegét az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága támogatása biztosítja.

A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesülnek.